Gabriel Üzenete

 

“Amilyen színes és különleges életet éltünk, úgy
emlékezzenek ránk halottainkban.” /Hatvany Viktória/

Napjaink rohanó világában, szinte minden rohamos léptekkel változik. Ez igaz
az élet minden területére, és annak elmúltára is. A világ számos országában utazó
művésznő megtapasztalhatta a más országokban élő emberek szokásait, hagyományait, illetve a hagyományok elhagyását követő szándékokat, az új és hatásos módszerek, megvalósítások eredményességét.

Minden új, szinte a véletlenekből tűnik elő és a hatása kicsit később érint meg bennünket. Így volt ez a szeretteink elvesztését követő időszakok nehézségeiről történő emlékezések alkalmával is.

Az érzékeny lelkületű festőművésznőnek alkalma volt megismerni, különböző népcsoportok temetkezési szokásait. Szeretteik emlékeinek megőrzésére való törekvéseiket és a ki nem mondott, de érezhetően komoly igénnyel bíró szándékot az eddigiektől eltérő módok, lehetőségek keresését.

A minél közvetlenebb és az elhunyt hozzátartozóra leginkább jellemző tulajdonságok felidézése az évek során erősebb igénnyel merül föl, mint az idő múlásával változó, de bennünk lévő fájdalom újraélése. Jó példa erre a humoros Székely sírfeliratok ténye, ami teljes mértékben az elhunyt személyre jellemző valóságot tárja elénk.

Ezek az igények és tények járták át a festőművésznő gondolatait, amikor felszínre tört az elképzelés az eddigiektől eltérő lehetőségek megvalósítására.

Az urnás temetkezés előretörésével egy csapásra megszűntek a fix,
látogatható emlékhelyek. Gabriel Üzenetei Emlékképek falra akasztva,
meghitt módon váltja ki ezt a hiányt.

Felmerült sok ember életében már, hogy ő amilyen színes életet élt, annyira színesen emlékezzünk rá, majd halottként is. Akik nem az egyházi utat választották spirituális életük megélésének, nyitott, színes és minden lehetőséget felkínáló esélyt adunk számukra is ez által az általuk megélni kívánt emlékezésre.

Változik a világ, változnak az emberek. Színesek, sokfélék életükben, és halálukban egyaránt. Ebben segítünk egy új színt, egy új lehetőséget hozni a gyász feldolgozására, az elhunytak emlékezetének megőrzésében. Kortárs, modern, a modern enteriörbe illeszkedő képek segítségével.

A mellékelt képek mintául szolgálnak, a lehetőségek szinte végtelenek. Igény szerinti, adott felekezethez tartozó jelkép megléte mellett, az elhunyt személyre nagymértékben jellemző főbb tulajdonságaira utaló pillanatok megjelenítése, a szeretett személyre való utalás magas művészi szinten történő egyedi ábrázolása, a meghitt emlékek mellett, komoly művészi érték birtoklását is biztosítja.

Hatvany Viktória festményei, Gabriel Üzenete Emklékképei olajfestmények, 2
cm vastag megmunkált fatáblákra készültek. Akasztóval. Fekete hátoldallal.

Kedves Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődését a fentiekben vázolt újszerű lehetőség, a részletes és tényszerű
tájékoztatás itt érhető el munkanapokon:

Tel.: +36209308009
E­mail.: gybalogh@invitel.hu
Balogh György
ügyintéző

 

©All Right Reserved 2017.
Hatvany Viktória szellemi tulajdona.
Másolás törvénybe ütközik. Gabriel Üzenete Emlékkép Hatvany Viktória szellemi
tulajdona az elhunyt emlékét íly módon megjelenítő, íly módon történő
ábrázolásmódja másolása, sérti a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat, minden esetben jogi lépéseket von maga után.

 

Create a website or blog at WordPress.com
%d blogger ezt szereti: