Hatvany Hollóházi Porcelánok

 


Hollóházi Porcelán – Hatvany Viktória bemutatkozik


Hollóházi porcelánra álmodja meg a különleges festményeitHatvany “Család” Hollóházi Porcelán Kollekció

Kortárs művészet a tányéromon?

Hatvany Viktória valóban merész, kiapadhatatlan fantáziájú, korunk feltörekvő festőművésze.
Talán a világ minden táján találkozhatunk már egy-egy művével. Gyűjtők keresik és vásárolják festményeit. Párizs, Japán, Németország, Svájc, Románia, USA után, most Hollóházán találkozhatunk vele. Vászon helyett, egy Hungarikumra, a Hollóházi porcelánra álmodja meg különleges elképzeléseit. 

Unikum a porcelánokon
Luxus enteriör a hétköznapokban - Hatvany Hollóházi Porcelán

Luxus enteriör a hétköznapokban – Hatvany Hollóházi Porcelán

Azonnal felismerhető, egyedi képi világgal szól hozzánk. A Hollóházi Porcelánra eddig nem jellemző új színeket, meghökkentő formákat láthatunk.

Meghajol a múlt előtt, de mégis félresöpri az eddigi irányvonalakat. A megszokást. Újít. Új utaknak nyit teret. Szürreális játékra hív, az elmét megmozgató szórakozásra csábít. Alkotásaira visszatérő szimbólumok és tobzódó színvilág jellemző.

Ennek kissé ellentmond, hogy művei mégis az automatizmus jegyében születnek. A tiszta művészet képviselője. Első pillanatra meghökkenünk, majd észrevesszük a művész által felkínált, a porcelán új értelmezését.

Megérezzük a finom, valódi, magasan égő, lelki töltetéből táplálkozó, mindenki felé gyógyító és jobbító szándékkal közölni vágyott mögöttes tartalmakat.

Alkotásai mondandója változik, hisz a műalkotás jelentésének megkonstruálásához maga a néző is hozzájárul tapasztalásaival, ízlésével, érzékenységével mellyel az alkotó mindenkor számol és kifejezetten el is várja ennek megélését a befogadótól.

Az én történetem, az én tányérom

E kollekció koncepciója, hogy időről időre előálljon újabb és újabb darabokkal a családi élet jellegzetes pillanatait megfogalmazva. Ezzel a modern enteriörbe könnyedén elhelyezhető dekorral gyűjthetővé válik. A vásárló saját élethelyzethez illő történetdarabkát választhat, azt időről-időre további markáns díszművel kiegészítheti. 

Kinek szánjuk?

Modern, fiatalos otthonokba, illetve kortalanoknak, akik szeretik markáns, egyedi, inspiráló, értékálló tárgyakkal körülvenni magukat.

Különleges, elérhető ajándék ifjú párnak, a családalapítás előtt állóknak, az apák ünneplésére, a boldogság, és a meghittség magjainak elhintésére a saját környezetünk harmonikussá tételével. Pozitív, lélekemelő üzenetek napi szintű befogadása már önmagában ajándék a léleknek, mely alapelv a Feng – Shui követői között már jól ismert.

Jellemzők

A kollekció 3+1 féle alapdekorációval mutatkozik be. Jelen pillanatban az alábbi elnevezés variációkat láthatjuk a már jól ismert hagyományos formákon:“Varázs”, “Titok”, “Apa”, “Hermina”. E 3+1 különböző díszítő grafika vonul végig a kollekció egyes darabjain, esetenként “Madárka” motívummal kiegészítve. A +1 Hermina formavilág is szerves részét képezi a kollekciónak.

Varázslat a falon

“Varázs” – Fali dísztányér, tányér – A Család kollekció első darabja. Harmónikusan illeszkedik a kollekció további elemeihez. Meghitt pillanat, a férfi és a nő közti szoros kötődéséről, annak varázslatáról mesél.

Falitányér: 24.5 cm

Titkom, titkom

“Titok” – Fali dísztányér – Elegánsan utalni az eljövendő új életre? Jókívánságot sugallni az ifjú pár felé? Egy gyermek érkezése a családba, az élet egyik legcsodálatosabb adománya. E díszmű az első pillanatokra emlékeztet, a titokra, az áldásra, mely oly izgalmas és megismételhetetlen egy nő életében.  Falitányér: 24,5 cm 

"Titok" - Hatvany Hollóházi Porcelán - Luxus neked.

“Titok” – Hatvany Hollóházi Porcelán – Luxus neked. – “Titok” dekorral

Apa – Az erő 

“Apa” –  Fali dísztányér –  oly kevés szó esik az apákról, a család egyik alappilléréről. A díszműn látható festmény ezt a hiányérzetünket pótolja. Egy különleges megfogalmazása az apai szeretetnek, az apai erőnek és a biztonságnak. 24,5 cm

"Apa" falitányér - tányér - Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció

“Apa” falitányér – tányér – Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció

 

Hermina – Az Amazon
“Hermina” – Reggelizős szett kifejezetten céltudatos nők részére tervezve. A munkás hétköznapokra szánt “irodai” darab, akik elegáns és mégis extravagáns kiegészítők között kívánnak dolgozni.
Rendelhető aranyozás nélkül is. Bögréje öblös, kényelmes, 0,4 l, arannyal díszített alj, 15, 5 cm, valamint 20,5 cm-es desszerttányér tartozik hozzá. Falitányér, tányér is elérhető. 24,5 cm
"Hermina" reggelizős készlet öblös bögréje. - Hollóházi Hatvany Porcelán

“Hermina” reggelizős készlet öblös bögréje. – Hollóházi Hatvany Porcelán

Hermina - tányér - Hatvany Hollóházi Porcelán - Hermina dekor

Hermina – tányér – Hatvany Hollóházi Porcelán – Hermina dekor

Édes Hetes

“Édes Hetes” Süteményes szett  6 db 19 cm-es desszert-tányérból és egy 31 cm -es tálból áll. Hagyomány és megújulás eszméjét követve – Apolló szettre álmodva. 

A kínáló tálon a “Varázs” dekor mellett megjelenik a “Madárka” visszatérő szimbóluma is.  A Madárka körbetáncolja, átöleli az elegáns tál széleit. Játékosan utalva szimbólikus üzenetére: hisz ő az örök hűség madara, a lélek, a harmónia és a tavasz jelképe.

A variációk kifogyhatatlanok

2 db Varázs, 2 db Titok, 2 db Apa dekorral díszített kistányérral ajánljuk.

Kombinációk, a lehetőségek határtalanok:
Ez a szett tökéletes szendvicsek, gyümölcsök, apró falatkák tálalására és szervírozására is. Madaras bögrével, aranycsíkos aljjal kiegészítve remek tea délutánok alapdarabja lehet.

Édes Hetes - Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció - Süteményes szett, tálaló - "Apa" dekor

Édes Hetes – Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció – Süteményes szett, tálaló – “Apa” dekor

Reggeli varázs a hétköznapokban – Érezd magad Királynőnek!

Varázs – Reggelizős szett 

A Család kollekció hétköznapokra szánt darabja. Harmónikusan illeszkedik a kollekció további elemeihez. Meghitt pillanatok remek kiegészítői. Öblös ké-nyelmes bögréje (0,4 l), arannyal díszített 15,5 cm-es alj, és 20,5 cm- es desszerttányér tartozik. Remek kiegészítője az Édes Hetes készletnek is. Rendelhető aranyozás nélkül is.

"Varázs" Reggelizős szett - Hatvany Hollóházi Porcelán

“Varázs” Reggelizős szett – Hatvany Hollóházi Porcelán


 

Rendelhető a jelzett elėrhetősėgeken!

Hatvany Porcelán megrendelések

Hatvany Porcelán megrendelések

Hatvany Hollóházi kollekció

“Család” Hatvany Hollóházi kollekció 2018

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

“Bősėg” Hatvany Hollóházi kollekció 2018.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Hatvany Viktória és a Hollóházi Porcelángyár közös tervei

IMG_20180628_100111

2018. Hollóházi Porcelángyár Ügyvezető Igazgatójával, a Hatvany Kollekció első próbadarabjaival

A Hatvany Művésztelep hozadékaként a Hollóházi Porcelángyár felkérésére, Hollóházi Hatvany Kollekció kerül kialakításra. A képen látható első 24 cm-es Hatvany Viktória által tervezet tányérok, aranyozott széllel kerültek legyártásra. Ezek az első próbadarabok, amelyek izgalmas jövőt sugallnak. A most induló tervezési szakasz után remélhetőleg hosszútávú, gyümölcsöző együttműködés alakul ki mindkét fél, és a nagyközönség megelégedésére is.

A kollekció kialakításához nélkülönözhetetlen technológiai háttértudás átadását, Jurcsák László iparművész, grafikus is segíti. (Ő volt Szász Endre tervezőcsapatának művészeti vezetője, amikor Szász Endre nem tartózkodott Hollóházán.) Szoros együttműködéssel indul meg a tervezőmunka, vélhetőleg a gyár jövőbeni porcelántermékei között láthatjuk majd, és vásárolhatjuk meg bárhol a világban.

Az első 4 Hatvany tányér fekete és kobalt színben készült el. Ebből 2 a Hollóházi Porcelán Múzeumba kerültek kiállításra. A második 2 tányér pedig a Művész tulajdonába kerültek.

Esetleges érdeklődést, előrendelést szívesen vesszük a lent látható űrlap kitöltésével!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com
%d blogger ezt kedveli: