Hatvany Hollóházi Porcelánok Titka


A Hatvany kollekció titka! Talán sosem lehet fényt deríteni rá. Te megtalálod egyszer?

A minap egy újságíró megkérdezte tőlem, hogy mi lesz a következő “nagy dobásom?” Hát, az biztos, hogy izgalmas lehet a Hatvany Bőség gyűjtőknek a következő információm: 5 féle, azaz 5 db különböző Bőség termékre időnként felfestettem, és elrejtettem egy nagyon csodálatos szót. Szófoszlányokként, betűkként, külön-külön, amelyre az egész életemben törekedni szeretnék. Ma már az 5 db porcelán, ismeretlen helyen van, számomra is persze. Gondolom egymástól óriási távolságokban, ismeretlen helyen, ismeretlen vevőknél…. Ha az 5 porcelán egyszer az életben még egymás mellé kerülhetne, összeolvashatóvá válhat az általam képviselt üzenet, melyet a világ felé szántam. Hátha egyszer megtörténik. A jövő kiszámíthatatlan. Addig titok fedi ezt a szót, amíg titok fedi a művek hollétét. Kívánom, hogy egyszer valaki ezt az apró ínyencséget megfejtené, sok sikert hozzá. (Hatvany Viktória)

A Hatvany Kollekció már Révkomáromban is megtalálható! (Next)

A Hatvany Kollekció már Révkomáromban is megtalálható! (Next)

 


 


Hollóházi Múzeumban a Hatvany kollekció – Hatvany “Abundance” Collection at Hollóházi Museum

A Hollóházi Hatvany porcelánok a Hollóházi Múzeumban méltó helyére kerültek. A Múzeum állandó tárlatának részét képező műremekek megtekinthetőek a Múzeum kiállítóterének nyitvatartási ideje alatt.

Egyedi, kézzel gyártott műremekek. Ösztönös vonalak, az alkotófolyamatot automatizmus jellemzi. Egyedi, kézzel festett alkotások. Ékszerek, egyéb díszműtárgyak.

The Hollóházi Hatvany porcelain has become a worthy place in the Hollóházi Museum. Artworks are part of the Museum’s permanent exhibition. Can be viewed during the opening hours of the Museum’s exhibition hall.

Hatvany jewelery collection – Unique handmade artworks. Incentive lines, the creative process is characterized by automatism.

Unique handmade artworks. Incentive lines, the creative process is characterized by automatism.

 

Hatvany Bőség kollekció - árakkal - Prices

Hatvany Bőség kollekció – árakkal – Prices

 

 

Hollházi Porcelán – Hatvany Viktória bemutatkozik


Hollóházi porcelánra álmodja meg a különleges festményeitHatvany “Család” Hollóházi Porcelán Kollekció

Kortárs művészet a tányéromon?

Hatvany Viktória valóban merész, kiapadhatatlan fantáziájú, korunk feltörekvő festőművésze.
Talán a világ minden táján találkozhatunk már egy-egy művével. Gyűjtők keresik és vásárolják festményeit. Párizs, Japán, Németország, Svájc, Románia, USA után, most Hollóházán találkozhatunk vele. Vászon helyett, egy Hungarikumra, a Hollóházi porcelánra álmodja meg különleges elképzeléseit. 

Unikum a porcelánokon
Luxus enteriör a hétköznapokban - Hatvany Hollóházi Porcelán

Luxus enteriör a hétköznapokban – Hatvany Hollóházi Porcelán

Azonnal felismerhető, egyedi képi világgal szól hozzánk. A Hollóházi Porcelánra eddig nem jellemző új színeket, meghökkentő formákat láthatunk.

Meghajol a múlt előtt, de mégis félresöpri az eddigi irányvonalakat. A megszokást. Újít. Új utaknak nyit teret. Szürreális játékra hív, az elmét megmozgató szórakozásra csábít. Alkotásaira visszatérő szimbólumok és tobzódó színvilág jellemző.

Ennek kissé ellentmond, hogy művei mégis az automatizmus jegyében születnek. A tiszta művészet képviselője. Első pillanatra meghökkenünk, majd észrevesszük a művész által felkínált, a porcelán új értelmezését.

Megérezzük a finom, valódi, magasan égő, lelki töltetéből táplálkozó, mindenki felé gyógyító és jobbító szándékkal közölni vágyott mögöttes tartalmakat.

Alkotásai mondandója változik, hisz a műalkotás jelentésének megkonstruálásához maga a néző is hozzájárul tapasztalásaival, ízlésével, érzékenységével mellyel az alkotó mindenkor számol és kifejezetten el is várja ennek megélését a befogadótól.

Az én történetem, az én tányérom

E kollekció koncepciója, hogy időről időre előálljon újabb és újabb darabokkal a családi élet jellegzetes pillanatait megfogalmazva. Ezzel a modern enteriörbe könnyedén elhelyezhető dekorral gyűjthetővé válik. A vásárló saját élethelyzethez illő történetdarabkát választhat, azt időről-időre további markáns díszművel kiegészítheti. 

Kinek szánjuk?

Modern, fiatalos otthonokba, illetve kortalanoknak, akik szeretik markáns, egyedi, inspiráló, értékálló tárgyakkal körülvenni magukat.

Különleges, elérhető ajándék ifjú párnak, a családalapítás előtt állóknak, az apák ünneplésére, a boldogság, és a meghittség magjainak elhintésére a saját környezetünk harmonikussá tételével. Pozitív, lélekemelő üzenetek napi szintű befogadása már önmagában ajándék a léleknek, mely alapelv a Feng – Shui követői között már jól ismert.

Jellemzők

A kollekció 3+1 féle alapdekorációval mutatkozik be. Jelen pillanatban az alábbi elnevezés variációkat láthatjuk a már jól ismert hagyományos formákon:“Varázs”, “Titok”, “Apa”, “Hermina”. E 3+1 különböző díszítő grafika vonul végig a kollekció egyes darabjain, esetenként “Madárka” motívummal kiegészítve. A +1 Hermina formavilág is szerves részét képezi a kollekciónak.

Varázslat a falon

“Varázs” – Fali dísztányér, tányér – A Család kollekció első darabja. Harmónikusan illeszkedik a kollekció további elemeihez. Meghitt pillanat, a férfi és a nő közti szoros kötődéséről, annak varázslatáról mesél.

Falitányér: 24.5 cm

Titkom, titkom

“Titok” – Fali dísztányér – Elegánsan utalni az eljövendő új életre? Jókívánságot sugallni az ifjú pár felé? Egy gyermek érkezése a családba, az élet egyik legcsodálatosabb adománya. E díszmű az első pillanatokra emlékeztet, a titokra, az áldásra, mely oly izgalmas és megismételhetetlen egy nő életében.  Falitányér: 24,5 cm 

"Titok" - Hatvany Hollóházi Porcelán - Luxus neked.

“Titok” – Hatvany Hollóházi Porcelán – Luxus neked. – “Titok” dekorral

Apa – Az erő 

“Apa” –  Fali dísztányér –  oly kevés szó esik az apákról, a család egyik alappilléréről. A díszműn látható festmény ezt a hiányérzetünket pótolja. Egy különleges megfogalmazása az apai szeretetnek, az apai erőnek és a biztonságnak. 24,5 cm

"Apa" falitányér - tányér - Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció

“Apa” falitányér – tányér – Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció

 

Hermina – Az Amazon
“Hermina” – Reggelizős szett kifejezetten céltudatos nők részére tervezve. A munkás hétköznapokra szánt “irodai” darab, akik elegáns és mégis extravagáns kiegészítők között kívánnak dolgozni.
Rendelhető aranyozás nélkül is. Bögréje öblös, kényelmes, 0,4 l, arannyal díszített alj, 15, 5 cm, valamint 20,5 cm-es desszerttányér tartozik hozzá. Falitányér, tányér is elérhető. 24,5 cm
"Hermina" reggelizős készlet öblös bögréje. - Hollóházi Hatvany Porcelán

“Hermina” reggelizős készlet öblös bögréje. – Hollóházi Hatvany Porcelán

Hermina - tányér - Hatvany Hollóházi Porcelán - Hermina dekor

Hermina – tányér – Hatvany Hollóházi Porcelán – Hermina dekor

Édes Hetes

“Édes Hetes” Süteményes szett  6 db 19 cm-es desszert-tányérból és egy 31 cm -es tálból áll. Hagyomány és megújulás eszméjét követve – Apolló szettre álmodva. 

A kínáló tálon a “Varázs” dekor mellett megjelenik a “Madárka” visszatérő szimbóluma is.  A Madárka körbetáncolja, átöleli az elegáns tál széleit. Játékosan utalva szimbólikus üzenetére: hisz ő az örök hűség madara, a lélek, a harmónia és a tavasz jelképe.

A variációk kifogyhatatlanok

2 db Varázs, 2 db Titok, 2 db Apa dekorral díszített kistányérral ajánljuk.

Kombinációk, a lehetőségek határtalanok:
Ez a szett tökéletes szendvicsek, gyümölcsök, apró falatkák tálalására és szervírozására is. Madaras bögrével, aranycsíkos aljjal kiegészítve remek tea délutánok alapdarabja lehet.

Édes Hetes - Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció - Süteményes szett, tálaló - "Apa" dekor

Édes Hetes – Hatvany Hollóházi Porcelán Kollekció – Süteményes szett, tálaló – “Apa” dekor

Reggeli varázs a hétköznapokban – Érezd magad Királynőnek!

Varázs – Reggelizős szett 

A Család kollekció hétköznapokra szánt darabja. Harmónikusan illeszkedik a kollekció további elemeihez. Meghitt pillanatok remek kiegészítői. Öblös ké-nyelmes bögréje (0,4 l), arannyal díszített 15,5 cm-es alj, és 20,5 cm- es desszerttányér tartozik. Remek kiegészítője az Édes Hetes készletnek is. Rendelhető aranyozás nélkül is.

"Varázs" Reggelizős szett - Hatvany Hollóházi Porcelán

“Varázs” Reggelizős szett – Hatvany Hollóházi Porcelán


 

Rendelhető a jelzett elėrhetősėgeken!

Hatvany Porcelán megrendelések

Hatvany Porcelán megrendelések

Hatvany Hollóházi kollekció

“Család” Hatvany Hollóházi kollekció 2018

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

“Bősėg” Hatvany Hollóházi kollekció 2018.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Hatvany Viktória és a Hollóházi Porcelángyár közös tervei

IMG_20180628_100111

2018. Hollóházi Porcelángyár Ügyvezető Igazgatójával, a Hatvany Kollekció első próbadarabjaival

A Hatvany Művésztelep hozadékaként a Hollóházi Porcelángyár felkérésére, Hollóházi Hatvany Kollekció kerül kialakításra. A képen látható első 24 cm-es Hatvany Viktória által tervezet tányérok, aranyozott széllel kerültek legyártásra. Ezek az első próbadarabok, amelyek izgalmas jövőt sugallnak. A most induló tervezési szakasz után remélhetőleg hosszútávú, gyümölcsöző együttműködés alakul ki mindkét fél, és a nagyközönség megelégedésére is.

A kollekció kialakításához nélkülönözhetetlen technológiai háttértudás átadását, Jurcsák László iparművész, grafikus is segíti. (Ő volt Szász Endre tervezőcsapatának művészeti vezetője, amikor Szász Endre nem tartózkodott Hollóházán.) Szoros együttműködéssel indul meg a tervezőmunka, vélhetőleg a gyár jövőbeni porcelántermékei között láthatjuk majd, és vásárolhatjuk meg bárhol a világban.

Az első 4 Hatvany tányér fekete és kobalt színben készült el. Ebből 2 a Hollóházi Porcelán Múzeumba kerültek kiállításra. A második 2 tányér pedig a Művész tulajdonába kerültek.

 

Esetleges érdeklődést, előrendelést szívesen vesszük a lent látható űrlap kitöltésével!

 

 

2 Replies to “Hatvany Hollóházi Porcelánok Titka”

 1. Kedves Viktória!
  Mindketten tudjuk és hálát adunk az Úrnak, sorsorsszerű találkozásunkért🙏
  Számomra, a Kisvárda-i
  “Hatvany Kollekció” és festményei, akkora “érintést, sugallatot adtak,” hogy már ott, fe2019.február 1.-n 17.00. órakkór “eldöntöttem,” hogy különleges, csodálatos alkotásainak Amerikában, Washingtonban kiállítást kell szervezni.
  Még aznap este “hívtam Washington-i ismerősömet,” elküldtem a várdai kiállítás “durranasaról” készített felvételeimet!
  Nagyon “megerintette Őt is,” így megnyilt a lehetőség, Amerika fővárosában, is bemutatni csodás, fiatalos, kitűnő hangulatot, lelkesedést, szeretetet sugalló alkotásait.
  A szervező munka, azonnal elkezdődött és szeptember hó középén annak eredménye kell, hogy legyen és lesz!
  Drukkolok további sikeres alkotómunkájához, kívánom, hogy minnél több honfitársunkat, nem honfitarsunkat,családot, gyűjtőt, határon innen és túl “érintsenek” meg munkái.
  Az alkotásai, birtokukba, tulajdonukba kerülve “okozzon” számukra kellemes órákat, napokat, heteket, hónapokat, éveket💝💓💖
  Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel,
  emeritus Dr. Mezei László
  Miskolci és New Yorki székhelyű
  “Kossuth Lajos Koszorúja Alapítvány
  alapító-elnöke

 2. Csodaszép! Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com
%d blogger ezt szereti: