Hollóházi Hatvany Művésztelep / Hatvany Art Colony

2018-ban megalakult a Hatvany Művésztelep. Nagy médiaérdeklődés övezte végig azt a 6 napot, amíg a művészek a faluban tartózkodtak. 12 alkotó és számos együtt gondolkodó értelmiségi érkezett Hollóházára, hogy 6 napig együtt alkossanak, pezsgést, új célokat, és új irányokat, trendeket vázoljanak fel a térség művészeti életében. A telep megálmodója és alapítója, szervezője Hatvany Viktória festőművész.

A Művésztelep 2019-es évre is várja mindazon alkotók jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni az együtt gondolkodáshoz.

1. rész – Rádió adás, amely sok-sok információt tartalmaz a művésztelepről.

A telep meghívásos jelleggel működik, azonban várják folyamatosan a további alkotók jelentkezését is 2 fő helyre.

A telep ingyenes azon alkotóknak, akik kiválasztásra kerülnek. A telep 5+5 napos. A művésztelep különleges atmoszférájú, kölcsönös tiszteleten és szereteten alapul. A mecenatura 1-1 alkotást kér felajánlani 100 cm X70 cm méretben, illetve 2 db-ot, ha ennél kisebb méretű az alkotás, porcelán termékek esetén 1 mű, a támogatás és a részvételért cserébe.

2.rész Rádió adás – A telepről nagyon sok információ elhangzik.

A mecenatúra családi támogatással történik. Valamint Hollóháza, Hollóházi Porcelángyár, a Múzeum, és a Hollórét Kft is támogatásáról biztosítja a résztvevőket.

Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, a Hollórét Kft segítségével valamint egyéni lehetőségekkel a faluban, a bázison.

Ha kísérővel érkezik a művész, a kísérő a szállásért járó díjat, valamint egyéb költségeket saját maga rendezi.

Az M5, a Kossuth rádió, Zemplén Tv, Zemplén rádió, az Európa rádió is tudósított rólunk.

A facebookon igen sok információt található az eseményről. A hivatalos oldalak is követhetőek! Hatvany Művésztelep Hollóháza Facebook oldala

További információ: +36 309408928

 

Create a website or blog at WordPress.com
%d blogger ezt szereti: