“Holnap nevetve megyek, hogy olyan is legyen.”

Egyėbkėnt ėppen forrong megint valami miatt körülöttem pár szitu, azon töröm a fejemet, hogy itt az idő megint egy nagy lelki pucolásnak. Most elėggė le vagyok fáradva. Tudod, Ėn úgy nagyon megėlem a napjaimat. Egy hetet, egy napnak ėrzėkelek. Repül, gyorsul, forog körülöttem minden. Legfőkėpp az idő. Megaztán a tegnapi napomon sok olyan behatás ėrt, ami földre lökött pár pillanatra. Nem, nem a templom secco festės volt az. Az atya csak annyit ajánlott, hogy az egėsz őrült, nonszensz törtėnetemet bátran fessem bele a szőlőfürtjeimbe. Megengedi. Hát komolyan szenzációs válasz volt.

Hú. Ha egy fontos pillanatot át kell ėlni, az ez volt. Az utolsó mondat, ami az atya szájából hangzott el, kinyitott valamit nálam. Lavinakėnt ömlöttek a templom falai között átėlt, megėlt törtėnetek rám. Akár a filmekben. Kėpkockák villantak fel, a csöndben ülőket láttam, majd az ő gondolataikat. Mindet. Jajt, meg örömöt is, meg hazugságot, meg fėlelmet, meg szerelmet meg szeretőt. Minden sikított ės nevetett egyszerre. Aztán csak azt hallottam, hogy búcsúzik halkan valaki, csapódik az ajtó. A csend, valódi csend lett megint. Ismėt egyedül találtam magam a fürtjeim között a lėtra tetejėn. Wow. Ez meg mi volt?

Szėpen haladtam. A zaftos fürtök egyre ėlethűbbekkė váltak. Belefestettem minden aznapi üvöltėst, igazságtalanságot, nyomorult, aszott ėrzėst. Van egy-kėt szőlőfürt a templomba. Már rólam mesėlnek. Holnap nevetve megyek, hogy olyan is legyen. Aztán besötėtedett, hívott mėg valaki, fura, hisz ugyanazon a napon születtünk, októbertizenkilencedikėn. Jó volt. Megint. Köszönöm.

 

4 Replies to ““Holnap nevetve megyek, hogy olyan is legyen.””

  1. Johne800 szerint:

    The finest sites and blogs and forums centered on literature and learning? dcdkkdadckec

  2. Johnf733 szerint:

    Rattling nice pattern and good subject matter, hardly anything else we need D. kdedfeacekek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create a website or blog at WordPress.com
%d blogger ezt szereti: